Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 mei 2019

Robert Strijk voorgedragen als gedeputeerde namens D66 in Utrecht

Vandaag dragen de formerende partijen in Utrecht hun kandidaten voor gedeputeerde staten voor. Namens D66 is dat Robert Strijk. Onderstaand stelt hij zich aan je voor:

Ik ben Robert Strijk, 54 jaar oud en geboren in Leiden, waar ik nu ook nog woon. Maar dat duurt niet lang meer, want ik heb de eer om namens D66 voorgedragen te zijn als gedeputeerde in de provincie Utrecht. Tot pakweg mijn veertigste heb ik gewerkt in het bedrijfsleven; daarna heb ik gekozen voor meer maatschappelijke functies. In 2010 mocht ik in Leiden wethouder worden namens D66 en dat heb ik tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gedaan. Tot dit moment ben ik waarnemend burgemeester in Zwijndrecht.

Ik vind het mooi en belangrijk om voor het openbaar bestuur te mogen werken en samen met anderen bij te dragen aan onze leefomgeving nu en in de toekomst. Als wethouder vond ik het ontzettend leuk om het Stadhuis uit te gaan en inwoners, organisaties, scholen, kennisinstellingen en bedrijven te bezoeken. Op zoek naar wat ons bindt.

Ik hoop snel een woning te vinden in de Provincie Utrecht. Ik heb geen relatie, wel heel veel leuke mooie vrienden. Ik hou van sporten, toneel, muziek en gewoon gezellig uitgaan met mensen waar je een leuk gesprek mee kan voeren.

Ik zet me actief in voor D66 en mocht er vanaf begin 2008 tot aan mijn wethouderschap directeur zijn van het Landelijk Bureau. Daarna heb ik een kleine zes jaar in het landelijk bestuur gezeten als penningmeester en nu ben ik voorzitter van de Landelijke Talentencommissie. D66 hoort dus eigenlijk ook thuis in het rijtje hobbies.
Ik kijk uit naar een innovatieve en daadkrachtige bestuursperiode in Utrecht!