Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 november 2021

D66 Midden-Nederland is op zoek naar een Politiek Secretaris.

Als politiek secretaris ben je de spil tussen de Provinciale Statenfracties van Utrecht en Flevoland enerzijds en de D66-vereniging van Midden-Nederland anderzijds. Aan de fractietafels leer je regionale politiek goed kennen. Uitgebreide voorkennis van provinciaal beleid is niet een strikte vereiste, maar je bent wel zodanig nieuwsgierig en onderzoekend dat je actuele onderwerpen goed weet te vertalen richting politiek handelen van de fractie.

Als vertegenwoordiger van de ledenvereniging heb je een invloedrijke en verantwoordelijke functie. Je beschikt over voldoende politieke sensitiviteit, ervaring en integriteit om met
vertrouwelijke zaken om te gaan. Tegelijk ben je ook voldoende assertief om aan de hand van het verkiezingsprogramma jouw zienswijze in te brengen.


 

De functie
De Regio Midden-Nederland telt 4300 leden en talloze D66-volksvertenwoordigers verspreid over 26 afdelingen. Jij weet het maximale te halen uit de rijke kennis van onze
leden zodat de D66-volksvertegenwoordigers makkelijk bij de Regio terecht kunnen voor inhoudelijke ondersteuning en/of samenwerking. Met jou als politiek secretaris blinkt D66
Midden-Nederland uit als kennisgedreven vereniging.

Jij vertegenwoordigt de leden op inhoudelijk vlak binnen het Regiobestuur. Dit betekent dat je:

  • Een co√∂rdinerende rol inneemt in de totstandkoming van de verkiezingsprogramma‚Äôs voor de twee Provinciale Statenfracties.
  • De fracties adviseert aan de hand van het verkiezingsprogramma.
  • De Algemene Regiovergadering (ARV) adviseert over politieke inhoud .
  • Een bemiddelende rol inneemt tussen de ARV en de fracties.
  • Adviseert over het uitdragen van deze standpunten naar buiten toe.
  • De andere leden van het Regiobestuur op de hoogte houdt van relevante (inhoudelijke) ontwikkelingen binnen de fracties en de vereniging.

Je bent de architect van het regionale kennisnetwerk. Je vervult deze rol door:

  • Inhoudelijke samenwerking tussen afdelingen te bevorderen en ondersteunen.
  • Het aanleggen en ter beschikking stellen van een netwerk van inhoudelijk experts in samenwerking met het bestuurslid talentontwikkeling.
  • Het organiseren van politiek inhoudelijke activiteiten in samenwerking met het bestuurslid activiteit.

Procedure
Geef je interesse aan bij het bestuur (via secretaris@middennederland.nl). We zullen dan contact met je opnemen om het proces in gang te stellen. Bedoeling is dat hierna de kandidaten een gesprek voeren met de onafhankelijk adviescommissie. Je kunt je opgeven tot 19 december 23.59.

Twijfel je nog of de functie iets voor je is? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met het Regiobestuur of met de onafhankelijke adviescommissie. Zowel deze commissie als het bestuur hebben geen zeggenschap over je verkiezing; de Algemene Regiovergadering (ARV) kiest alle regiobestuursleden.

Contactinformatie:
Namens het Regiobestuur: Michiel van Liere (via secretaris@middennederland.nl)
Onafhankelijke adviescommissie: Rob Meyer (rob.pjm.meyer@planet.nl) en Yvonne Kemmerling (yvonne.c.kemmerling@gmail.com)